Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja ta noc

Moja noc, niespokojna
Przybrana płatkami śniegu
Styczniowa, zapylona gwiazdami
W ciszy Dusza pnąca ku niebu

Moje milczenie głośne
Oderwana od Ziemi mgła
Do góry drepcze
W mrugnięciu oka

Srebrzysta tafla nade mną
Nad moimi godzinami
Noc mija mi czulej niż zwykle
Teraz przecie nie jesteśmy sami

Cichaj tam Słońce!
Jeszcze chcę się wzbić
Zanim roztopisz me skrzydła
Ciągle, ciągle chcę śnić

11 222 wyświetlenia
519 tekstów
5 obserwujących
  • scorpion

    29 January 2015, 01:27

    :) To zaczepienie o Ikara w przedostatnim wersie i zamiast wosku- śnieg, jest genialne... Pozazdrościć takiej wyobraźni!

    Słońce jest do kitu, też chcę śnić :]