Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na zawsze razem...

Miłość powstała z okruchów nicości
To Ciebie kocham jak ptak wolności
W smutku czas się duży
Gdy nie ma Cię noce dwie
Przyjmę cię tak duszą
Jak ciałem lecz uwolnij mnie...
...od smutku, żalu, niewinności
I grzechu mej młodości
Słodkie uchybienie
Wargi twe na mych...
...kochaj mnie z umiarem
Bo przedobrzysz jeszcze dziś
Przed Bogiem stanę
By połączyć się na wieki
A gdy śmierć nas rozdzieli
Samotnie zamknę powieki
Od tej decyzji nie ma odwołania!
Kochać Cię będę do ostatniego konania...!
Męczony, bity, katowany
Lecz jednak nadal we mnie zakochany
Wisieć, żebrać, z głodu zdychać
Będę zawsze z Tobą wzdychać.

1965 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!