Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość.

Miłość cierpliwa jest- niestety do czasu,
Łaskawa jest- gdy nie dozna płaczu.
Miłość nie zazdrości- wie, że to wszystko rujnuje,
Nie szuka poklasku- zwyczajnie go nie potrzebuje.
Nie dopuszcza się bez wstydu- tak powinna działać,
Nie szuka swego- sama wie kiedy się ukazać.
Nie unosi się gniewem- o ile nie zostanie zraniona,
Nie pamięta złego- jeśli tylko złego nie pozna.
Nie cieszy się z niesprawiedliwości- dla Niej ona nie istnieje,
Lecz współdzieli się z prawdą- bezwzględnie pokłada w niej nadzieję.
Wszystko znosi- miesiące, czy też lata rozłąki.
Wszystkiemu wierzy- nie występują tu żadne wyjątki.
Pokłada nadzieję- czasami na próżno,
Wszystko przetrzyma- jeśli nie jest za późno.

5617 wyświetleń
58 tekstów
0 obserwujących
  • krysta

    7 April 2013, 15:02

    Pięknie i aby nigdy nie było'' za późno'' :)
    Pozdrawiam :)