Menu
Gildia Pióra na Patronite

El precio de la libertad

Mija dzień za dniem
Gołąb na niebie jak cień
Leci i szuka Miłości
Serduszko puka z radości

Lecz tu nagle
Piórko gubi małe

Piórko pozyskało prywatną wolność
Czterowymiarową do lotu skłonność

Wiej, wiej wietrze wiej
W opiece swej mnie miej

Zanieś mnie tam gdzie chcesz
Zmysły me małe wrażliwe ciesz

Wolność taka, więcej warta niż złoto
Spadło nieporadnie piórko w błoto


Wolność warta więcej niż złoto
Lecz zakończyć się może przez błoto

https://www.youtube.com/watch?v=AmwvyrL3-go

66 749 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    16 May 2017, 17:49

    Dzięki serdeczne.

  • Cris

    16 May 2017, 13:00

    Ciekawy, z dobrą puentą.
    Pozdrawiam na dobry dzień.