Menu
Gildia Pióra na Patronite

Melodia z wnętrza muszli

Melodia z wnętrza muszli

Duża muszla w dłoni
Słuchasz jej jak zaczarowana
Szum morza wypływa do ucha
Światło muska piękno twarzy
Chwilę, którą zapamiętam
Tańczysz nad brzegiem, który zalewają leniwe fale
Dłoń to szybuje w górę by zanurkować w dół
Druga dalej przyciska muszle do ucha
Oczy rozmarzone
Idę do ciebie
Łagodny wietrzyk targa zaczepliwie złote włosy
Myślę, że jesteś jakąś boginią
Jestem nawet pewny, że wyszłaś z morskiej piany
Stopy w morskiej wodzie
Daleko za horyzontem koniec świata
Nucisz jakąś piosenkę zaklętą w tej muszli

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 856 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
  • misiek45

    6 November 2012, 18:55

    Władku napisałeś wiersz tak realistycznie że oczami wyobraźni widzę ten cudny obrazek szczęścia-pozdrawiam serdecznie;)

  • 6 November 2012, 16:14

    Tak, tak, to się czyta....to się czuje...jak każdy Twój wiersz...