Menu
Gildia Pióra na Patronite

moje marzenia

Marzeniami wracam na jeziora,
tam gdzie serce me,
tam gdzie śpiew kormoranów,
i wśród klekotu bocianów,
pragnę znów obudzić się.

Rozłożę namiot nad mamrami,
tylko jeziora zieleń i ja.
tam wracam wspomnieniami,
każdego dnia.
Wciąż pragne być,
wśród mazurskich lasów i łąk,
bo moje serce pochodzi właśnie stąd.

17 023 wyświetlenia
89 tekstów
2 obserwujących
  • luterin

    25 June 2012, 18:10

    Ano mają...choć zimno dziś...pozdrawiam :)))

  • sparkling angel

    25 June 2012, 12:57

    heh.... te mazury.... mają swój urok i czar....

  • cichadusza

    25 June 2012, 12:09

    Dziękuję...czytając takie wiersze czuje że nie jestem sama.

  • M44G

    25 June 2012, 11:43

    "tam gdzie śpiew kormoranów" - ciekawe.

    A tak na serio to wiersz i marzenia ładę.

  • misiek45

    25 June 2012, 11:21

    Masz piękne marzenia Kamil,życzę Ci żeby się spełniły -piękny wiersz ,piękna przyroda-pozdrawiam serdecznie