Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienia zapomniane.

Mamy pewność czasami
Że w głowie z naszymi obrazami

Jest dobrze, oj dobrze jest
Każdy kolor dźwięk i mały gest

Tworzą radość, sen uśpią
Przebudzenie wspomnieniom

Lecz są i takie
Które stają się

Czarnobiałe
Wyblakłe

Zamazane
I nijakie

Wspomnienia
Zapomniane

Nie do końca wymarłe
Przez zęby czasu przegryzione

Przez zegary zachody słońc
Przez obroty niebieski ciał

Wschody księżyców
Wspomnienia umysłu

Na końcach języków
Języków płomieni

Żaru zatracenia
Które to, te obrazy

Wspomnień w pył
Zapomnienia przemieni

Jeden zapach
Jeden dźwięk

Jeden gest
Nam wskaże

Gdzie wspomnienie
Kolorowe jest

http://www.youtube.com/watch?v=1eUcun3erVs

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • I.Anna

    30 September 2013, 10:58

    a może ten gest jeden jak cyfrowa technologia wspomnienie warte tego nam odnowi, pokoloruje i ożywi...
    bardzo ciekawa treść w tym wierszu dla mnie nostalgiczna
    pozdrawiam

  • misiek45

    29 September 2013, 11:43

    Bardzo nostalgiczny wiersz Marjanie pobudził moje myśli do poszukania takich właśnie zapomnianych wspomnień..-pozdrawiam milutko w niedzielę pełną słońca:)

  • M44G

    28 September 2013, 23:29

    Dobranoc i snów miłych Krystynko.

  • krysta

    28 September 2013, 23:28

    Ładny wiersz...
    pozdrawiam na dobranoc :)