Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl z ogrodów

Mam staromodny ogród
Pełen kwiatów kwitnących
Od końca każdej zimy
Do jej pierwszych początków
Tak bardzo kolorowych
I tak zniewalająco pachnących
Prawie jak moje wnętrze

Mam staromodny ogród
Pełny krzewów kwitnących
I o owocach jadalnych
Oraz liściach ozdobnych
Barwny smaczny i cieszący
Jak szerokość wielkości
Słów Fyrfla Gulgewanca

Mam staromodny ogród
Wypełniony starymi gatunkami
Śliw jabłoni i grusz
Są soczyste i słodkie
Jak ciasta Cioci Zosi
I są rozmowne i ożywiają
Jak bimber i nalewki Wuja Stacha

Mam staromodny ogród
Który zawsze możesz podziwiać
Nie odgradzam się nowomodnie
Wysokim żywopłotem z tui i cyprysów
Cieszę się gdy przychodzisz
I głośno wyrażasz swój zachwyt
Bogactwem piękna kwiatów od frontu

Mam staromodny ogród
Z którego dumny jestem
Kiedy przechodzisz i mówisz
Dla wiosen twojego ogrodu
Warto dźwigać życia krzyż
Dla barw i smaków twojego ogrodu
Warto jest na ziemi być

Dzięki tobie Namysłów ma sens.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    17 February 2014, 21:01

    Mam.

  • awatar

    14 February 2014, 19:33

    masz coś jeszcze ?

  • agniecha1383

    14 February 2014, 13:16

    Wspaniały wiersz... pozdrawiam.