Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mamo

Mamo
Słowa nie docierają przez ściany
Wybaczam przepraszając
Przepraszam pytając
Pytam słuchając.
Milczysz.
Nie każdy może być matką
Nie każda matka może być mamą
Mamo.
Listy czynią mnie odważną.
Pisze
Niezrozumienie wymieszało się z krzykiem
Wolną struga postanowienia spływa po policzku
Jeśli będzie za długi nie przeczytasz
Nie spojrzysz nawet na znaczek
Odpowiedz…nie płacz…nie krzycz…
Mamo jesteś już dorosła
Zrozum

4015 wyświetleń
33 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!