Menu
Gildia Pióra na Patronite

O czym? A duszno tak jest II

Ludzka pogoda
Przez Boga stworzona

Gdy człowiek sam swoim życiem
Inne życie tworzyć będzie
Czasami pomoże tylko w tym całym zamęcie

Serce zimne, niczym lód
Głowa zasypana wylewa się brud

Serce ciepłe, niczym słonce
W głowie motylki na łące

Serce puste, niczym sucha studnia
Głowa zalana brakiem radości z życia

Serce rozbite, niczym waza
W głowie każde słowo to obraza

Serce otulone ciepłem innych rąk
W głowie tęczowy półokrąg

Lecz w ludzkiej, tak jak w prawdziwej
Bóg swym palcem tak mocno nie miesza
Bóg zdecydował, że tak będzie sprawiedliwiej

http://www.youtube.com/watch?v=RxJMra7qWKw

66 749 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • annak

    26 May 2013, 22:45

    ciekawie Marjanie...
    pozdrawiam :)))))

  • M44G

    25 May 2013, 20:17

    Miłego Xavier

  • M44G

    25 May 2013, 19:22

    Dziękuję serdecznie Droga Krystyno. Miłego wieczoru.

  • krysta

    25 May 2013, 19:20

    ładny...pozdrawiam :)

  • M44G

    25 May 2013, 14:38

    Dziękuję Droga Joanno miłego i ciepłego weekendu.

  • M44G

    25 May 2013, 13:45

    Jak i ja Droga Anno Ciebie radosnym uśmiechem w ponury dzień Pozdrawiam.