Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie chcesz tego czytać

Ludzie nie są tylko ludźmi
Lecz wspomnieniami zaklętymi w czasie
Są jak sen, z którego nie chcemy się obudzić
Są jak kierowcy ciężarówek – ciągle w trasie

Ludzie są emocjami trzymanymi w sercu
Relikwiami przeszłości – i teraz
Nawet jeśli są w innym miejscu
Nie przestają do nas docierać

Jak echo w lesie
Jak łzy na wietrze
Trwają i wysychają w kilka chwil
Pytasz mnie czy mam serce jeszcze
Nie wiem, lecz chcę żyć

Nie tylko miłość zdobi człowieka
Przyjaźń prawdziwa równą ma wartość
A czas, choć przed nami ciągle ucieka
Zamyka te chwile na starość

260 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!