Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~To nic takiego~~


Lubię takie poranki
Gdy czas płynie leniwie
Jest ciepło i przytulnie
Bajecznie niewątpliwie

Z uśmiechem jednak wstaję
Jak kotka się przeciągam
Spinam niesforne loki
Za oknem świat oglądam

I nigdzie się nie spiesząc
Wypijam pierwszą kawę
Myśli w wiersze układam
Mając przy tym zabawę

Udaję że mnie nie ma
Gra cicho mi muzyka
A ja wesoło nucąc
W marzenia swe umykam

W mym świecie odpoczywam
Nabieram sił do tego
By jutro wejść w codzienność
Mówiąc to nic takiego.

109 622 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Milcząca

    25 October 2013, 10:50

    Czytając nie można się nie uśmiechnąć :)
    Świetny wiersz! :)

  • female cenobite

    22 October 2013, 15:22

    Ciekawy optymistyczno - beztroski wierszyk.
    Odwzajemniam pozdrowienia.

  • I.Anna

    22 October 2013, 10:57

    tak tu cudownie u ciebie... przytulam się:) do tych strof i odczuć

  • krysta

    22 October 2013, 10:48

    Agnieszko ''Mówiąc to nic takiego'',a wiersz zachwyca :)
    Pozdrawiam miło :)

  • onejka

    22 October 2013, 09:35

    też lubię, a dodatkowym elementem jest słonko za oknem ;)

  • agniecha1383

    22 October 2013, 00:16

    Identyfikuję się:)Choć loczków mam mniej:)buziaki:)