Menu
Gildia Pióra na Patronite

między nami

lubię patrzeć jak świt
skrada się przy twojej poduszce
słońce maluje freski
teatrem cieni na skroniach

lubię myśleć, że będziesz
gdy życie ze snu mnie obudzi
i skrzydłem snu delikatnie
zasunie światła kurtynę

gdy nie zatrzymasz mnie dłużej
na ziemi
pochowaj mnie w swoich dłoniach

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • wyspiarka

    6 March 2014, 16:01

    Piękny wiersz...

  • RozaR

    4 February 2014, 21:50

    Pieknym porankiem sie zaczyna a kończy ciemnością rozstania.

  • Janya

    4 February 2014, 19:45

    Piękny wiersz;)

  • giulietka

    4 February 2014, 19:20

    Miło Was tu widzieć, każdego z osobna, dziękuję;)

  • Naja

    4 February 2014, 19:11

    Bardzo ładne wersy...:-)

  • Pechowa_

    4 February 2014, 18:01

    Wspaniale piszesz ! :)

  • awatar

    4 February 2014, 17:28

    bardzo ładne

  • Gaia

    4 February 2014, 13:23

    od tytułu między nami
    po dłonie tulące co było
    szepty swe niesie cicho
    ciepła i cudna miłość
    :)

  • agniecha1383

    4 February 2014, 12:18

    Cudny, delikatny,pełen miłości... naprawdę wspaniały giulietko:)serdecznie pozdrawiam

  • LiaMort

    4 February 2014, 12:15

    Piękne to. :)