Menu
Gildia Pióra na Patronite

Balejaż dedykowany

Lubię cię jesienią
gdy kolorowe kobierce
wybarwił czas a wiatr wyszumiał
wprost pod stopy

szeleszczą

w głowie motyle
na głowie kwiat
słowem cały świat
od tak - od ręki
wprost pod serce

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    8 October 2015, 18:37

    Dzięki że zaglądasz czasem :)

  • słoneczniki

    7 October 2015, 20:32

    Lubię Cię - taką kolorową
    tętniącą życiem
    z pięknym krajobrazem
    w tle...

  • Gaia

    7 October 2015, 12:46

    Ładne. Dzięki :)

  • Gaia

    6 October 2015, 11:11

    tak,
    tak
    i tak.
    ;)

  • Gaia

    6 October 2015, 11:06

    W porach roku odmieniane są lata
    te dżdżyste i te słoneczne
    jak my
    :)

  • onejka

    6 October 2015, 11:00

    Jesień... z motylami, kwiatem.
    Tak trzymać, niech uśmiech niosą
    choćby mgły .
    :)

  • Gaia

    5 October 2015, 17:24

    Olalola...
    Mości Fyrflowski... mościsz się w tej jesieni, że a juści ;)
    A niech Ci tam na zdrowie idzie.
    Dzięki za koment :)

  • fyrfle

    4 October 2015, 12:29

    To dziwne, ale jesienią, to jam w skowronkach dopiero.
    Lubię nawet wzrok sąsiadów chcący zlizać z Nas szczęście.
    Jestem wiecznym kokonem, z którego motyli wciąż i wciąż.
    Kwiaty, słowa, miód, dzień po świt jak z rękawa od i do serca.
    Pozdrawiam pięknie w tą cudną niedzielę Cię POETKO cna.

  • Gaia

    4 October 2015, 12:15

    Ten obraz jest dedykowany. Adresat znany i lubiany...
    Ach ta jesień, co ona w sobie ma.
    Dzięki Magda :)

  • Gaia

    4 October 2015, 12:13

    Jesień gubi znaczenia, by znaleźć mógł ktoś...
    Dzięki Cris :)