Menu
Gildia Pióra na Patronite

szkoda

leżymy
oddychając błotem
przytuleni do ziemi
cieplejszej
od ludzi

padały pojedyncze
strzały
i głowy
duszone niemocą

czułem
zbliżające się
szybko
równomiernie

ci obok już wolni

świst
tak blisko
zamknąłem oczy
jakby całując
błogi koniec

stoi już nade mną

i
cisza
szmery
poszukiwania

nie ma
zabrakło

rozkaz

przeżyłem

szkoda

1139 wyświetleń
14 tekstów
51 obserwujących
  • Irracja

    10 February 2011, 16:45

    ... czekając na śmierć człowiek modli się o wybawienie... a gdy przychodzi to zaczyna się zastanawiać... czy aby śmierć nie była lepszym wyjściem...

  • Papillondenuit

    2 February 2011, 20:04

    Przypomina mi moje sny...
    Pozdrawiam.