Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nowy czas

Lewe interesy
Lewe pieniądze
Lewi biznesmeni
Banki koszerne

Hodowcy lewizny
By krzyczała
Rozumu nie miała
Głupia była

Przykryła lewe biznesy
Ciemna ideę
Historię i zbrodnię
Komunę i głód

Krzyż ze skały i z serca
Wyrwała
Za nic miała
Po stokroć tępa

Tęczowa zielona
Młodzież opłacona
Bojówki czerwone
Pochody różowe

Bez rozumu i wiedzy
Skrzywione
Zatrute
Ciemne jak noc

Na nowo spisane
Zbrodnie zapomniane
Powrót czerwonej łuny
Druga fala komuny

Za wolnością równością
To kłamstwo jak Bóg
Otępiała krzyczała
Jak dzi.ka głupawa

W tą przyszłość wspaniałą
Zmieszaną czarną i białą
Be narodów i ras
Władzą dla mas

Pasterze dla ludu
Powloką was stado
Czterdzieści lat
Przez pustynię

W nowy czas

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    23 August 2017, 07:40

    Nie wiem czemu Skorku :-)

  • 20 August 2017, 11:54

    Za pewnie ruda od trójkątów bermudzkich ustawionych
    tradycyjnie się z Tobą Grzegorzu nie zgodzi
    jak to stupor zamanipulowany kumoterstwem zakulisowo

  • RozaR

    20 August 2017, 11:19

    Natalio dobre określenie - dzichad lewaków
    Irracja - chrześcijanie zapewne bywali komuną - lecz to cherezje
    Chrześcijanie są wspulnotą ale rodzin wiosek miast i narodów pod wspólnymi wartościami.
    Taki system się wyksztauciłó i jest wzorcem doskonałym .

  • Irracja

    20 August 2017, 09:04

    ... Papież: mówią, że jestem komunistą, ale to komuniści myślą jak chrześcijanie...

    http://gosc.pl/doc/3545476.Papiez-mowia-ze-jestem-komunista-ale-to-komunisci-mysla-jak

  • 20 August 2017, 09:01

    Recepta , przypisy jak wyżej ;) trudny temat do wielokrotnego stosowania , spaczona mentalność daje o sobie znać wiekami , niestety, taki układ bezstresowy , analogia dżihadystów , o ironio paradoksu