Menu
Gildia Pióra na Patronite

Stróżu

Czy Anioły
Słyszą nasze kroki?
Może skuszą wątłe nogi.
I skrzydeł trzepot ugnie się ku ziemi.
Może morze się rozstąpi, a fala spieni?
Schody jako flakon na kwiaty
Kwiaty niczym flakon na uśmiech
Kto będzie moim stróżem?
Gdy rozsądek uśnie
W chwiejnym fotelu
Ciemnego strychu
Na obdartej stronie
Mojego życiorysu

http://www.youtube.com/watch?v=UgIVWpa9Aa0

3582 wyświetlenia
43 teksty
1 obserwujący
  • livormortis

    7 October 2012, 00:35

    Dzięki bardzo.