Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Kuszący aniołek~~

Kto dziś kusi ja czy ty ?
Mrugnął anioł do diabełka
Poprawiając aureolkę
Na kompana psotnie zerka
Cóż mój drogi aniołeczku
Czasem nie wiem kto kim jest ?
Bo choć białą szatkę nosisz
Niezłe z ciebie ziółko też
Anioł tym się nie przejmując
Już obmyślał to i owo
To jak będzie z tym kuszeniem
Mój diabełku powiedz słowo
Widzę pilno ci do figli
Nic nie boisz się o duszę
Lecz że robisz to z fantazją
Ja się chyba zgodzić muszę
I gdy nawet jesteś grzeczny
Tak potrafisz zbałamucić
Mimo że ja kusić nie chcę
To mnie diabła także zmusisz
Anioł zaśmiał się cichutko
Chyba nigdy się nie zmienię
Przykrył różki aureolką
Znów się zabrał za kuszenie.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • 28 November 2015, 23:29

    Anioł z rogami i diabeł z aureolą zawsze znajdą wspólny język:-)))
    Świetny wiersz (jak zwykle)

  • krysta

    9 November 2015, 23:56

    Agnieszko moja znajoma była zachwycona jak czytała Cię.
    Sama nie wpiszę, bo nie chce się rejestrować, ale prosiła mnie abym w jej imieniu przekazała Ci słowa uznania.
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • szpiek

    5 November 2015, 10:17

    Bardzo, bardzo dobry wiersz ;)

  • krysta

    4 November 2015, 23:49

    Fantastyczny...pozdrawiam na dobranoc Agnieszko :)

  • Bromba

    4 November 2015, 22:16

    Ładny, wesolutki wiersz.