Menu
Gildia Pióra na Patronite

to było i jest

krwawy ślad
rysa na lustrze
nie pamiętam kiedy
tylko kolor kropel
szkarłatnej czerwieni
szloch
dlaczego nie wiem

postać w płaszczu
czarnym jak noc
przywołuje mnie bym podążył
za nią
nie chcę
walczę ze sobą
on się śmieje bo wie
że zrobię to
pójdę za nim
jak owca na rzeź
by umrzeć
i żyć
w mrokach krypty
na granicy
gdzie śmierć mówi dobranoc
bladym świtem

to było
i jest
będzie przez wieki
w półśnie

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    29 August 2011, 23:28

    To co w nas żyje
    na granicy nocy
    odbiera nam siłę
    za dnia
    lecz gdy zmierzch zakryje
    mgieł woalem rany
    biegniemy co tchu
    za tym,
    co jeszcze tli się
    w nas...