Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spojrzenie

Krótka wymiana spojrzeń dwojga przypadkowych ludzi,
Dać może tchnienie żądzy oraz subtelnemu pragnieniu.
Nieużywany mięsień w klatce piersiowej nawet obudzi,
Sprawić również ono potrafi, by ciało poddało się drżeniu.
Na drobny ułamek chwili świat zdaje się wtedy zatrzymać,
W którym to zatraconą bliskość odnajdują bliźniacze dusze.
Tak trudno wtedy biednemu człowiekowi się powstrzymać,
By nie powiedzieć drugiemu: „ Przytulić się do ciebie muszę”.

1246 wyświetleń
24 teksty
5 obserwujących
  • 23 October 2012, 12:11

    Dziękuję :))

  • IceCherry

    23 October 2012, 11:54

    Pięknie ;)