Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mon chat

Kot opanował skalę swego wzrostu niemal do perfekcji
termometr decyduje jednak ostatecznie
mieści się on ledwie w drzwiach zależnie od ruchu rtęci
lub chowa się pod poduszką i udaje bezcenny talizman
ma futro w kolorze zależnym od kąta padania
światła jest mniej w pokoju innym razem więcej
wyrażnie nie przepada za kłębkiem
szafiru o świcie mamy tylko na lekarstwo
idziemy powoli razem przez białą gorączkę
bez żadnego zdziwienia bierze mnie za rękę

925 wyświetleń
21 tekstów
0 obserwujących
  • Sara B.

    8 April 2016, 10:13

    Giulet, dziękuję za przychylne słowa. Jesteś koneserką, tym bardziej doceniam Twoje słowa.
    Pozdrawiam.

  • giulietka

    7 April 2016, 10:17

    zaskakujące porównania, niebanalne metafory, niepowtarzalne pointy,
    nawet bez nicku poznałabym Twój charakter pisma