Menu
Gildia Pióra na Patronite

pokój ? naiwności słowo ...

koniec wojny !
krzyknął lud
koniec niewoli !
krzyknęli potem
naiwności ...

spadły kajdany z nóg
z nadgarstków spracowanych rąk

a serca
wciąż opatula szczelnie
kolczasty drut

człowiek z podartym mundurze
nie znać której ze stron
staje u progu domu

matko !
wróciłem !

wita go cisza spalonych ruin
ktoś rzucił kamień

dlaczego ? ostatnia myśl
nim świat pochłonęła
ciemność ...

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!