Menu
Gildia Pióra na Patronite

przedzimie

kolorowych liści
wiatr naniósł pod me drzwi
lodowaty podmuch
zmroził me serce
koniec babiego lata obwieścił
kroplami deszczu
w szyby postukał

za horyzontem zima się czai
swą białą kołdrą
przykryć chce świat cały
srebrzystą warstwą
igły sosny przyozdobi
a wiatr przyniesie wigilijną nowinę
by radością serca ogrzać
w tą lodowatą roku porę

a gdy znów ptaki
swym radosnym śpiewem
obwieszczą wiosny początek
zazielenią się drzewa i swym szumem
zaczną snuć nowe historie

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Julka 10

    31 October 2011, 18:20

    Tak...doczytałam Adasiu, że...za horyzontem, ale wyobraźnia zadziałała i popłynęłam.. już wigilię...widziałam, ba nawet za Mikołaja przebrać się chciałam :):):)

    Dobrze, że zripostowałeś...wróciłam do rzeczywistości :):):)

    Pięknego wieczoru :)
    J.

  • 31 October 2011, 00:12

    :))) napisałem że zima za horyzontem :P więc chyba jeszcze nie hehe :)))

  • Julka 10

    31 October 2011, 00:06

    Hmmm...ale się zrobiło biało i...świątecznie :)

    Mam już ubierać ...choinkę?