Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mogło nam się udać

Smarcik

Smarcik

Kolejny dzień, dalej siedzisz przede mną w ławce.
to samo spojrzenie, te same gesty, wdzięk i skromność pokazują Twe pasje.
Myliłem się co do tego, że coś do mnie czujesz,
Nie chodzi mi tu o miłość! Bo na nią nie zasługuje..
Ale chociaż zauroczenie, jakiś promyk na twarzy
tak jak wtedy gdy tańczyłaś w mych objęciach parę razy.
coś się zmieniło, coś poszło nie tak,
za dużo sobie pomyślałem, nie wszedłem dobrze w ten takt
muzyka gra dalej, ja wciąż siedzę za Tobą
szukam choć drobnej iskierki wywołanej swoją osobą
ale chyba nie mnie tu teraz potrzebujesz
będę błądzić dalej, chociaż mogło nam się udać, uwierz.

1772 wyświetlenia
13 tekstów
0 obserwujących
  • misiek45

    6 January 2013, 23:36

    Bardzo ładny wiersz ,podoba mi się treśc-pozdrawiam:)