Menu
Gildia Pióra na Patronite

"we mgle " 19.10.13

Kolejne strofy życia milkną
We mgle
Tam wszystko jest wyraźniejsze
I lepiej smakuje
Nawet ta sama słodycz twych ust ma inny smak
Nawet i ja jakiś inny jestem

Przy cieniach przeszłości
Przy blasku tych liści
Przy mowie tych drzew
Znów drżąco stoimy
Znów puste przysięgi
Patrząc w glebie duszy
Znów się okłamujemy

Lecz mgła znów opadnie
Szarość znowu powstanie
Pozostanę tam czekając
Może kiedyś te drzewa
Zamruczą dla mnie melodie
Nowego szczęścia

13 137 wyświetleń
70 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!