Menu
Gildia Pióra na Patronite

WIERSZ DO M

Kochana Mamo!
Wiesz, że nie umiem pisać wierszy,
choć Ty zasługujesz na ten najpiękniejszy!
Kiedy stanę nad Twoim grobem...
bukiet róż w wazonie ułożę.
Najpierw się zezłoszczę, że Ciebie już nie ma,
potem przyjdzie rozpacz i piękne wspomnienia...
A potem żal, którego Ty być może nie potrzebujesz?!
I płacz, który mi życie ratuje!
Od czasu Twojej śmierci nie szukam przyjaciół,
bo każdy inny mniej od Ciebie znaczy.
Jedna myśl mnie pociesza na nowo:
że jest Ci dobrze i jak nigdy w życiu - błogo...
Wtedy wiara w Boga niezbędna,
Ta wiara pewnie mnie bardziej potrzebna...
Dłoń ułożę na Twoim pomniku,
to jedyna forma dotyku...
Przepraszam Cię i dziękuję Ci za to:
że byłaś i będziesz przyjaciółką!
Śpij spokojnie - opiekuję się tatą...

mojej kochanej MAMIE...

40 568 wyświetleń
539 tekstów
6 obserwujących
  • 5 May 2016, 18:04

    dziękuję...

  • Cris

    5 May 2016, 17:18

    ...wie/r/sz piękny.
    Pozdrawiam i fiszkę zostawiam :)