Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas i czas.

Klepsydra piasek ma równy
Dla każdego ten sam, lecz inny
Dla wszystkich tyle samo
Tylko szerokość lejka losu zmienna

Słońce gaśnie, Ziemia zwalnia
Wszechświat się rozszerza
A czas płynie i płynie
Za nic stanąć nie zamierza

Patrz na zegar, słuchaj serca
Czas to Stwórca, czas to morderca

Jedno jest pewne, to co było
Jedno jest pewne, to co jest
Jedno jest pewne, to co będzie

Zgaśnie słońce, stanie Ziemia
Wszechświat się rozmyje
Serce i zegar się zatrzyma
A czas tak jak płyną
Tak jak płynie
Tak popłynie

https://www.youtube.com/watch?v=4pF5bai_44s

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!