Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz

Kiedy wystukuje
na parapecie
rytmicznie sambę
zasypiam od razu
bowiem tylko on
tak na prawdę
potrafi uspokoić
moje skołowane myśli
tak szybko
i niespodziewanie
a kiedy przechodzi
w monsunową ulewę
zrywam się na równe nogi
i już nie śpię do rana
podczas gdy on
nic sobie z tego nie robiąc
łaskocze moją twarz
wspomnieniami
życiodajny zwycięzca
raz bawiąc się ze mną w nieznane
to znowu coraz cichszym strumykiem
odpływając do tęczowej przystani
pogromca niepokornych
życiodajny zwycięzca
znikający w strumyku
mokry uwodziciel
spiskujący z polnymi konikami
bałwochwalczy wybranek
szu warek

25 554 wyświetlenia
697 tekstów
16 obserwujących
  • 20 August 2017, 20:47

    Dziękuję Elu
    Pozdrawiam :)

  • Naja

    20 August 2017, 20:17

    Ładne bardzo :-)))

  • 20 August 2017, 17:58

    zaginął mi oryginał mam tylko tą atrapę korektorki
    na potrzeby gminnych samosądów wydaną
    poddałam go modyfikacji
    li tylko swojej w wyobraźni
    odnawianej
    dzięki
    Pozdrawiam

  • Cris

    20 August 2017, 17:54

    Dobry ''Deszcz''
    :)