Menu
Gildia Pióra na Patronite

przywiązanie

zawsze z sercem na dłoni
a jednak sam jak palec
bliznami na nadgarstkach
odcinasz mój wzrok od reszty

za grafitowych rzęs murem
moje spojrzenie przykułeś

trzymasz mnie mocno na ziemi
choć szukam w tobie skrzydeł
i noszę cię po lewej stronie
na palcu serdecznym

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 26 October 2015, 17:26

    Widzisz, już tu się kiedyś wygadałem, że...
    mam latarkę. ;)
    Miłego wieczorku. :))

  • giulietka

    26 October 2015, 12:27

    Wszystko wydaje się jaśniejsze, gdy yesteś i nie ważne czy pod wrażeniem, czy na... czy obok!;)

  • 25 October 2015, 21:04

    Czasami białe wydaje się szare.
    Ale wszystko wygląda inaczej, gdy słońce zabłyśnie.
    Na świecie czasem skrzydła rosną na chwilę... bywa, że przegapimy ten moment.
    Madź, yestem pod wrażeniem. :))

  • giulietka

    25 October 2015, 11:43

    Pięknie to ujęłaś, Nicolu, właśnie o tym jest ten wiersz, o pamiętaniu... i obecności.
    Dziękuję, że wciąż mnie czytasz, i to jak czytasz!
    Pozdrawiam ciepło.

  • nicola-57

    25 October 2015, 10:49

    powtórzę się: serce na dłoni to ryzykowna linia życia.
    ale dobrze, że jest ktoś, kto pamięta. Więcej niż pamięta, skoro napisał taki wiersz...
    Tak to widzę, tak czuję. Pozdrawiam pięknie :)