Menu
Gildia Pióra na Patronite

spotkanie

znalazłam cię jak list
w błękitnych oczu kopercie
i mogłabym tak iść z tobą
białą aleją
po nieskończoność stron
gdyby Bóg kartek nam nie posklejał

na niewidzialnych rozstajach
postawił małą kapliczkę
z napisem
zostaw tu serce
a odnajdziesz swój dom

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    13 February 2017, 19:40

    Oczy niczego by nie widziały, gdyby wpierw tego nie poczuło serce :)
    Ono wie i rozumie, to my nie umiemy mu powiedzieć: nie płacz.
    :))

  • 13 February 2017, 19:39

    "tam dom twój, gdzie serce twoje"...
    albo wcześniejsze
    "gdzie bowiem jest twój skarb, tam będzie i serce twoje"
    tylko kto zgadnie, co skarbem, czy domem, bo serce czasem nie rozumie...
    Miłego wieczoru. :))

  • giulietka

    10 February 2017, 09:35

    Adnachiel, Adnachiel...
    przecież czytasz mnie jak otwartą księgę, nie może być mowy o właściwszej interpretacji. :)
    A cytat przepiękny, dopasowany jak ostatni brakujący element tej układanki.
    Dziękuję.

  • Adnachiel

    10 February 2017, 08:49

    Nigdy nie przestajesz mnie zatrzymywać i urzekać.
    Czytając ten wiersz, odnajduję tak wiele ukochanych rzeczy i miejsc, a choć wiem, że czytam po swojemu, i mija się to z właściwą interpretacją, myślami przenoszę się w te strony świata, w których zostawiłem swoje serce.
    Czy to dom mój? Nie wiem. Lecz bez przerwy o nim śnię.

    Cudowny wiersz, dziękuję Ci za to... spotkanie :)