Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Kiedy "

Kiedy patrzę w niebo,
płyniesz po nim jak ten
obłok...niebieski,
a nocą jesteś...
najjaśniejszą
z gwiazd, która tylko...
dla mnie świeci.
Kiedy leżę na tej łące,
zapachem wiosny spowitej,
jesteś jak ten najpiękniejszy
motyl, który, delikatnie
na mej dłoni przysiadł
i swoim pięknem
zachwyca.
Jesteś jak ten polny kwiat,
który w ramionach miłości
i od kropli porannej rosy
rozkwita.
Kiedy patrzę w bezkresną
morza...dal,
jesteś wezbraną falą
najpiękniejszych emocji
i uczuć, która...
innym dreszczem
ciało dotyka.
Kiedy zamykam swe oczy
pod moimi rzęsami...
już...zasypiasz,
a ja pragnieniem swoim
tylko Ciebie dotykam.
Kiedy zamykam swe oczy
znowu...jesteś...
całujesz...kochasz...
każdym gestem, myślą
przenikasz,
a ja....już tylko śnię
abyś nigdy z mojego
życia... nie znikał.
Kiedy patrzę przed siebie
widzę już tylko...nas...
widzę...tylko Ciebie...

54 915 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    8 June 2011, 23:28

    Tak myślisz ? :):) Pogoda pozbawiam mnie weny twórczej :):