Menu
Gildia Pióra na Patronite

W sobie nie oddycham

kiedy nie jestem,
bardziej niż bym chciała

nie czekam tęsknotą
by znów witać dzień przymglony
ty wiesz, że cicho tylko pozornie
zabiera wiarę w poznanie siebie

więc nocami wtapiam się w granat
mieszając zachody słońca

i nadal nie jestem
bo na pamięć zmierzcham
nie dając sobie pełnego oddechu
(14.11.2011)

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • 10 January 2012, 17:34

    :)

  • Akte

    9 January 2012, 21:11

    a dziękuję za sugestię i chyba pójdę za
    całkiem, całkiem by to wyglądało

    pozdrawiam ciepło :)

  • 9 January 2012, 15:02


    W sobie nie oddycham

    kiedy nie jestem,
    bardziej niż bym chciała

    - fajne, podoba mi się, chwyta

    ---

    Potem zalatuje nostalgią.
    I rzeknę, a miało być tak pięknie...

    Ale może dlatego, że:
    3 i 5 wers odnoszą się do niego: tobie, ty
    gdyby choć jedno wyeliminować? Może?

    "Więc ja nogami wtapiam się"
    skoro wtapiam się, to po co ja? Jest jakaś inna ja? ;)

    I powtórka; sobie, jestem - że tak się już czepiam.

    ---

    Pomimo... Dobry. :)