Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sztuka życia

Każdy nowy dzień niesie
Za sobą sztukę
A ludzie niczym aktorzy
Grają życiową rolę
Słowem i czynem
Lecz nie ma publiki

Bo sztuką jest dziś
Nie grać dla publiczności
Lecz dla siebie i swego
Jedynego istnienia
By istnieć i grać prawdziwie
Stojąc i leżąc na deskach

Choć ludzie często
Objęci słowami monologu
Swego podążają jedną
Drogą, wciąż i nadal
Nie wiedząc dokąd iść
A wiatr pcha ich w plecy

Słychać jakby szept
Zza żelaznej kurtyny
Co mówi "Im dłużej grać
Będziesz, tym dalej
Zajdziesz" A gdy upadniesz
Wstańże czym prędzej

Bo przedstawienie
Wciąż trwa...

10 010 wyświetleń
91 tekstów
1 obserwujący
  • lusia2608

    25 October 2013, 14:33

    jakie to prawdziwe..