Menu
Gildia Pióra na Patronite

Siedem niegrzechów głównych - Gniew

Już rodzimy się
Z krzykiem
Pełni gniewu
Na świat
Bo taki zimny
Że zabrano mam
Ciepłe łono

Płyną łzy
Nabieramy mądrości
By złość jak paliwo
Spalała się
By napędzać
Każdy oddech

Złość tłumiona
Fermentuje
Upaja świadomość
Pielęgnowana
Jest jak kwas
Zżera od środka

Mamy dłonie
I mamy pięści
Możemy budować
i możemy burzyć

" Gniewajcie się, a nie grzeszcie: niech nad waszym gniewem nie zachodzi słońce! " Ef 4, 26

103 446 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    11 July 2016, 16:48

    Są pytania, na które nie ma jednej dobrej odpowiedzi, zwykle taka odpowiedź dla każdego jest inna.

  • Emilia Szumiło

    8 July 2016, 17:42

    to co robić?

  • fyrfle

    8 July 2016, 13:32

    A czy gniew nie jest czasem jednym z tych siedmiu głównych? To o co tu chodzi?

  • fyrfle

    8 July 2016, 12:06

    Tak, za zabranie łona gniew to i tak mało z naszej strony:) Fisz.

  • Adnachiel

    8 July 2016, 11:52

    Bardzo dobry wiersz.

  • giulietka

    8 July 2016, 11:46

    lubię ten cytat z Biblii
    i Twoje wersy także;)