Menu
Gildia Pióra na Patronite

Już powoli

Już powoli zima
Odchodzi nareszcie
Wiosna ją dogoni

Zima zimą
A w środku lato
I wcale go niemało

W małych przestrzeniach
W upadku, co przyniósł uniesienia
Choć ździebełko, lecz jak to wiele
Ciepła tyle, lecz to nie od pieca
To ciepło gorące od ludzkiego serca

Żar takowy jak słonce prawdziwe
Trochę rozleniwia i tworzy chwile miłe
W dotyku i uścisku skryte
Miłości oblicze

I jak wspaniale
Smakuje takie życie
Jak raduje niespodzianie
Tyle, co gołębia bułka na śniadanie

Tak i mnie weseli
I nadaje smaku
Jak łyk herbaty
Z cytryną
Że wiosną
Znów będzie
Tak bardzo miło

http://www.youtube.com/watch?v=1cq0LXkXKus

66 751 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    26 February 2013, 20:23

    Dziękuję Droga Martynko. Dobrej nocy Życzę Ci.

  • Rossetia

    26 February 2013, 20:22

    Bardzo fajny wiersz. Szybko się czyta :))

  • M44G

    25 February 2013, 20:52

    Dziękuje Serdecznie Joanno Miłej nocy życzę.

  • słoneczniki

    25 February 2013, 20:51

    Jakże wyczekiwana... wiosna pełna piękna i wzlotów...

  • Gaia

    23 February 2013, 21:55

    Tak Michał, też im się zachciało wiosny i topnieją :D
    Wzajemnie :)

  • M44G

    23 February 2013, 21:40

    Rozmarzyłem śniegi? :) Pozdrawiam Ciepło.

  • Gaia

    23 February 2013, 21:36

    Rozmarzyłeś Michał te śniegi za oknem
    :)

  • M44G

    23 February 2013, 18:08

    Tak tak Albercie ja też za nią tęsknie i nie tylko za nią. Pozdrawiam Ciepło.

  • Albert Jarus

    23 February 2013, 18:05

    oj zapachniało wiosną
    już się chce :)

  • M44G

    23 February 2013, 16:30

    Wzajemnie Krysiu.