Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piaskiem na szkle malowane

Już nam się nawet nie śnią
uczuć białosenne ogrody
ciepłymi palcami pisane
na serca kamiennej płycie

Nie rozpoznalibyśmy błękitu
nawet gdyby niebo nam spadło na głowy

Deszcz sepią maluje powieki
gdy płakać nie mamy już siły
ziarenkami piasku malowane
przez palce przecieka nam życie

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 1 April 2012, 12:57

    Madzia, niech moje autentyczne wzruszenie będzie komentarzem...

  • 28 March 2012, 23:17

    kropla za kroplą
    łez ze smutnych oczu
    uciekają dni
    w więzieniu samotności
    za szczelnym murem
    zostało słońce
    kwiaty i drzewa szumiące
    śpiew ptaków
    i uśmiech dzieci szczery
    pozostał szary smutek
    w tym świecie bez nadziei

    pozdrawiam M.

  • słoneczniki

    27 March 2012, 12:51

    Pięknie namalowany obraz...
    Taki... pędzlem rzeczywistości...

  • giulietka

    26 March 2012, 20:32

    Aniu, wiem o czym piszesz, ja też nie umiałam powstrzymać wzruszenia, niesamowity spektakl, wspaniała dziewczyna...

    Piotr, dziękuję...

  • marka

    26 March 2012, 19:54

    Pięknie Magdo.

  • giulietka

    26 March 2012, 19:03

    Dziękuję Dziewczyny...
    Tutaj inspiracja:

    http://www.youtube.com/watch?v=1968v8SBk78

    Video 1968v8SBk78
  • No_One_

    26 March 2012, 18:39


    Jak to u Ciebie...