Menu
Gildia Pióra na Patronite

retoryczne pytanie

Jest tyle piękna na ziemi,
Tuż obok nas, całkiem blisko.
Czasem dostrzec nie umiemy
Lub nienawidzimy wszystko.

No, dalej... otwórzmy oczy
I słuchajmy głosu serca.
Śnijmy o tym raju w nocy,
W dzień, nauczmy się go czerpać.

Serce każdego człowieka
Skarby nosi nieprzebrane.
Dobrych uczuć płynie rzeka,
Tylko gdzie są skierowane?

2794 wyświetlenia
22 teksty
5 obserwujących
  • miramija

    27 February 2013, 08:17

    Bardzo dobry tekst z mądrym przesłaniem, fajnie piszesz... pozdrawiam :)

  • misiek45

    27 February 2013, 00:32

    Piękne słowa mają one dużą wartośc w treści,są przesłaniem by otworzyc oczy szeroko zamknięte,a na to pytanie każdy musi sam znaleźc odpowiedź-pozdrawiam Macieju na dobranoc:)