Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proch i nic więcej

Jest taki ważny
a po czasie
wiatr pozmiata liście
rozrzuci między zaułki proch
ucichnie
i przyjdzie na świat kolejny
który o sobie więcej myśli
że coś znaczy
ale i po nim
fala wyliże piach
wypluwając na plażę śmieci

Z włosów ludzie wybiorą bursztyny
te grube i drobne
wiatr powieje

Przed biblioteką widziałem
zmartwychwstanie pisarzy
po złotówce
zapomniane książki były

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    2 March 2017, 13:25

    mega!

  • fyrfle

    2 March 2017, 11:38

    Miło się patrzy na fiszki, kiedy się jest pewnym, że autor sam sobie ich nie dał dłońmi klonów.

  • silvershadow

    2 March 2017, 10:39

    Ale markowe wiersze, bezcenne ;)

  • fyrfle

    1 March 2017, 21:32

    W pewnym supermarkecie na kilogramy sprzedawali.

  • RozaR

    1 March 2017, 18:32

    Bardzo pięknie