Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie powinnaś

jesteś

rosą na trawie
szarym świtem
i błyskiem słońca
weń się mieniącym

szeptem wiatru
delikatnie trącającym
liście drzew
wysoko pnącym się ku niebu

szumem fal
na pustej plaży
z krzykiem mew
tworzącym chór doskonały

dniem i nocą
po sobie następującymi
zwyczajnym życiem
codziennych myśli

latem i zimą
przeplataną wiosny ciepłem
i jesienią
znaczoną słotą i chłodem

jesteś

jesteś dla mnie wszystkim
czym być nie powinnaś

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!