Menu
Gildia Pióra na Patronite

Stworzyciele

Jesteśmy większymi od Van Gogha
On tylko namalował słoneczniki
My powołaliśmy je do prawdziwego życia
I stworzyliśmy je w ostateczne piękno
Są dziełem naszych myśli naszej wyobraźni
Sprawności i chęci naszych serc i rąk
Jest w nich codzienna nasza konsekwencja
Te wymiany spojrzeń i zachwytów
Wreszcie są kwintesencją naszych modlitw
I niezapomnieniem tysiąca serdecznych słów im
Pieszczoty wodą spulchnienia uśmiechu
Teraz tryumfujemy
Bo ich ogromne lwie grzywy
Królują w naszym ogrodzie
Wywołując gorącą zazdrość słońca
I są miejscem zlotów wszelkiej
Letniej skrzydlatej fauny
Zamieszkała w nas świadomość zwycięzców
Szczęśliwi tacy jesteśmy
Jak to zawsze są ogrodnicy
Stworzyciele

29.08.2017r.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    2 September 2017, 19:00

    Dziękuję za opinie i serdecznie pozdrawiam.

  • 30 August 2017, 06:19

    Może to palec boży.

  • 29 August 2017, 20:52

    Czekaj na członka rodziny 2 września na krakowskim dworcu o 10:18 na peronie 1. Przyjedzie on tlk Uznam. Będzie on na głownym do 11:35 i pojedzie dalej. UZNAM melduje się również w Katowicach o 7:48. Do zobaczenia w Kraków Główny :))))))))))))))))

  • RozaR

    29 August 2017, 15:38

    pyszni ogrodnicy

  • 29 August 2017, 13:52

    On malował wiele rzeczy, a słoneczniki to był margines.

  • wdech

    29 August 2017, 13:21

    ee

    namalował nie tylko słoneczniki
    był jednym - z tych płodniejszych artystów
    wychodził w plener... i
    wracał z gotowym obrazem

  • nicola-57

    29 August 2017, 12:03

    tekst k w i t n i e, lubię słoneczniki.

    za.