Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taką bywam... taką jestem...

Jestem ramą wypełnioną po brzegi…
z emocjami szalejących myśli,
spojrzeniem wyraźnym
- choć błogością owianym

Oddaje się cała
- wręcz z całym bagażem
co niczym glina
świat mój uformował

Daję i biorę
oczekuję i czekam
wspomagam i wierzę
czasem pewnie zawodzę
może i bywam męcząca
nieidealna…

Ale gdy przychodzi ten czas
- wylewam się ponad
z czystą przyjemnością…

49 611 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • słoneczniki

    13 February 2013, 21:10

    Jejku dziękuję za tak ciepłe słowa ;)

  • słoneczniki

    4 February 2013, 14:35

    ;)

  • misiek45

    27 January 2013, 19:52

    Piękny wiersz Joasiu, pozostań taką jaką jesteś-pozdrawiam serdecznie:))

  • motylek96

    24 January 2013, 19:04

    i taka pozostan

  • słoneczniki

    24 January 2013, 16:38

    Dziękuje Wam kochani za zatrzymanie w mych skromnych progach.

  • Pechowa_

    24 January 2013, 15:00

    Oj Asiu... przepiękny wiersz.. :)
    Normalnie uwielbiam kiedy takie wiersze jak Twoje chwytają :)
    Zabieram :) i podziwiam :)

    Jestem ramą wypełnioną po brzegi…
    z emocjami szalejących myśli,
    spojrzeniem wyraźnym
    - choć błogością owianym

  • słoneczniki

    24 January 2013, 12:47

    Czas, przypadek, doświadczenia, przeżycia, emocje, napotkane na swej drodze osoby nas kształtują.
    Nie można tak ot sobie odciąć przeszłości - coś z niej zawsze w nas będzie tkwiło...
    Jakbyśmy byli naznaczeni... Stąd ten plecak pełen niespodzianek...

  • awatar

    24 January 2013, 12:44

    Oddaje się cała
    - wręcz z całym bagażem

    dziewczyna ze stelażowym plecakiem?

  • Aquarelle

    24 January 2013, 12:32

    Ideałów nie ma, ale jest człowiek, co serce trzyma na dłoni.
    Kto skrzywdzi jego, nigdy nie zazna smaku gałązki jabłoni.