Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ósmy marca

jestem kobietą - to nic
przecież każdy ma jakąś wadę
którą chowa pod łóżko
by zapomnieć o potworach

z dzieciństwa pamiętam
że chodziłam w spódnicy
a białe rajtuzy zawsze miały
krwawy odcień

dziś noszę spodnie
skórzaną kurtkę i różową torebkę
czasami dalej mam ochotę
wyjść na drzewo

147 073 wyświetlenia
1739 tekstów
256 obserwujących