Menu
Gildia Pióra na Patronite

Może bój to ostateczny

Jeśli za słodko, to może zbyt gorzko
Ukłony choć proste kolana

Wyją zostawione na ubój psy

Miałem w ręku blask pochodni
Choć spalone wrzaskiem maski
Oświetlały płytkie domy
Swoich zapamiętanych ścieżek

Trzeba było podnieść kamień
Schować przeszłość i przycisnąć

...ktoś się schował w nocy z gracją
Namalował literami mroku
Albo niby dać wskazówkę
Zaprowadził wprost do trumny

Jeśli trzeba z aniołami
Wypijemy z ręki Boga
Ostateczny sąd stworzenia
Popijając jego wiarą...

15 298 wyświetleń
150 tekstów
72 obserwujących
  • Vort

    25 June 2013, 22:32

    u Vorta brakiem większości, a szczególnie czasu...

  • sand

    25 June 2013, 21:54

    u sand wieje nuudą...

  • Vort

    25 June 2013, 21:19

    u Sand emocjonalnie
    :)

  • sand

    25 June 2013, 21:05

    u Vorta jednym tchem

    :)

  • m.M

    25 June 2013, 14:17

    oooo,
    takie Vort'owskie
    pozdrawiam. :)

  • motylek96

    25 June 2013, 14:14

    wiem wiem pokopałam i znalazłam, wersje nieco się różnią

  • Vort

    25 June 2013, 14:11

    Pierwsza wersja równie dobra, ale nie oprawiona wizualnie, stąd mój wybór na Anneke.

  • motylek96

    25 June 2013, 14:00

    piękna nuta ona on i fortepian wszystko inne zbytkiem byłoby

  • motylek96

    25 June 2013, 13:09

    znakomity,

    który utwór tak cię natchnął?