Menu
Gildia Pióra na Patronite

jesienna nostalgia

jesienny smutek
z nostalgii nutką
miękkim dywanem
złociste liście spadają
myśli me krążą
wokół dni minionych
jakby do snu zimowego
się szykowały

w ciepłą kołdrę się opatulam
wieczornym chłodem
piszę te słowa
a każde z nich nasycone
zapachem twych włosów
i uśmiechem delikatnym

jutro zima swą białą pierzyną
przykryje wszystkie ścieżki
na szybach mroźnym oddechem
kwiaty namaluje
a ja włączę pokaz slajdów
z tych chwil lata
które miało się nie skończyć

159 533 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • marka

    22 October 2011, 11:55

    Ciekawa ta jesienna nostalgia.

  • Pytia

    22 October 2011, 02:06

    hmmmm...........

  • giulietka

    22 October 2011, 00:16

    I gdy mróz nam zamknie powieki
    szron srebrem źrenice omami
    wtedy mnie zabierz na seans
    z naszego lata slajdami

    Pozdrawiam ciepło...