Menu
Gildia Pióra na Patronite

kolory jesieni

jesienny chłód
przyniósł wiatr
kilka kropel deszczu
jakby łez
za minionym latem

lecz nie smuć się
daj opleść
babiego lata
nicią delikatną

w parku
kolorem liści zabarwionym
nim biel zimy
wszystko przykryje
siądź na ławce
i ciesz się ciepłymi

jesieni barwami

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • słoneczniki

    16 September 2012, 12:21

    Jesień może być piękna, jeśli tylko w sercu gości ciepło i miłość to i kolory nabierają intensywności a chłód jest mniej odczuwalny.