Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak kojarzysz księdza

Ja wiem bo tam byłem
Tam gdzie teraz wy i wy
Myślałem tak samo
Najpierw drwiłem
Teraz chwalę
To nie przypadek
Że skazili nas
Zaściankiem oszustami a nawet pedofilią
Dla mnie teraz są
Misjonarzami na krańcach świata
Co umierają wraz z wiernymi
Męczennikami za ojczyznę
Pasterzami oraczami i ogrodnikami
Dla nas

76 501 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    16 January 2017, 22:29

    Napisałem kiedyś o Tuwimie w wierszu -
    Dla mnie ku@a literacka .

    Ludzie są różni to prawda - lecz są ludzie którzy wybierają prostą drogę na skróty i są ci którzy się poświęcają . Czas zmienia ludzi i poddaje próbom - tak jak małżeństwa mają swe kryzysy,- lecz ci wysokich lotów mają dalej do błota- zawsze . Jest jednak fakt powszechnego potępienia stanu duchownego. Recydywiści chyba nie są tak często negowani .

  • M44G

    16 January 2017, 16:34

    Są KSIĘŻA i klechy tak jak są LUDZIE i ludziska.

    Item ględziarze i bajdury,
    Ciągnący z nieba grubą rętę,
    O, łapiduchy z Jasnej Góry,
    Z Góry Kalwarii parchy święte,
    I ty, księżuniu, co ku@a
    Zawiązanego masz na supeł,
    Żeby ci czasem nie pohasał,
    Całujcie mnie wszyscy w d-ę.

    Spór na temat " świętości" księży był już i jest i będzie. Człowiek jest człowiekiem i zachowuje się tak jaka człowiecza natura.

    Dziękuję Do Widzenia i Dobranoc.

  • MyArczi

    15 January 2017, 00:04

    hm

  • wdech

    14 January 2017, 23:47

    ~tawianka
    ci wystarczy że jesteś z kotem
    i możecie się POlożyć
    kod* z tobą

  • emi@

    14 January 2017, 20:40

    ciekawe...