Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ja, Ty, Ty i Ty,
jesteśmy jak roboty.
Wstajemy - do pracy, do szkoły idziemy.
Robimy co musimy, żyjemy jak chcemy.

Ja, My, Wy,
deszcz problemów na nas spada,
codziennie nam życie
kłody pod nogi podkłada.

Wy, Ty, On i Ona,
czyjaś żona, matka, brat i siostra -
Życie to jakaś cięta riposta!

Oni, My, Ja czy Ty,
wszyscy ludzie na każdym kroku
potykamy się o własne nogi -
lecz po to mamy ręce, aby
podnieść się z podłogi.

Dacie radę, tylko uwierzcie w cuda a wtedy wasze życie na pewno Wam się uda!

56 126 wyświetleń
486 tekstów
32 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!