Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jasny księżyc zapukał
w okiennice romantyka
uśmiechem w pełni
pod uśmiechem
ukrył troski
przeglądające się
w lustrze
osamotnionego serca
na przedsionku
nadziei w suwenirku
W ponurym cieniu nocy
wychodzą z półmroku
krużganków anielskich
mary senne
wysoko na niebie
na ramieniu rozterki
migocze wyostrzony
niczym brzytwa
krater przedni
A księżyc?
Odbija się od parapetu
trzecią kwadrą
rozjaśniając
półmrok
przedpokoju
zawstydzonej
namiętności
w wynajmowanym
na Wspólnej
mieszkanku

25 551 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
  • 17 September 2017, 16:20

    Dziękuję Mirku
    To miło ż e Ci się podoba
    i nie oznacza to bynajmniej
    aby ktoś tutaj przebierał w ulęgałkach
    bowiem tylko niewolnicy są zmuszani do kłamstwa
    Życzę spokojnej niedzieli

  • fyrfle

    17 September 2017, 15:28

    Cudny, potrzebny.