Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gwiazdy

Jaśnieją na nocnym niebie
Są oddalone o miliony świetlnych lat
Gdy sądzisz, że mówisz jedynie do siebie
One słuchają i udzielają Ci niemych rad

Naprawdę wystarczy, byś doceniła ich moc
Spostrzegła jak ujmująco są piękne
Dadzą Ci wtedy wskazówki, lecz wcale nie wprost
Wskazówki dadzą Ci mętne

Lecz... zaraz, gdy skończy się noc
Zrozumiesz, że choć kochałaś je tak namiętnie
Jedynym co naprawdę potrafią
To migotać do siebie bezczelnie

Pamiętaj więc, to Ty określasz kierunek
Jesteś kowalem swojego życia
Własnemu sumieniu składasz meldunek
A gwiazdy twych brudów nie podejmą się zmycia

Koleżance w dniu 17-tch urodzin. Z nadzieją, abyś przyjęła tą myśl, jako dobrą monetę, która będzie Ci towarzyszyć przez całe życie :)

519 wyświetleń
10 tekstów
3 obserwujących
  • Piłkareczka*

    20 September 2010, 07:54

    :) +