Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak zrozumieć?

Jak zrozumieć Twój każdy uśmiech
czekający na moje spojrzenie?
Potrzebna ma aprobata
by ruszyć Twoje sumienie,
byś zrobił coś dla świata?

Jak zrozumieć słowa:
rób wszystko , co zechcesz?
Na prawdę chcesz bym o
północy bawiła się
z tamtym w lesie?

Jak zrozumieć tajemnicę
naszej bladej miłości?
Gdy nikt o niej nie wie,
a ona potęgą się unosi.

Jak Ty mnie rozumiesz
skoro ciągle o coś pytasz?
Czasem się wyśmiewasz,
potępiasz i zgrzytasz.
Lecz zawsze gdy odchodzę
prosisz bym została.
Dzięki temu wierzę
w mój kawałek Twego świata.

16 509 wyświetleń
188 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!